Skip to main content

7 Eylül Pazar günü Pazar Sohbetleri’nde buluşuyoruz!

By 2 Eylül 2025Duyurular

3 Temmuz 2016 tarihinde faaliyetine “Açılma Sohbetleri” olarak başlayan “Pazar Sohbetleri, pazar günleri saat 14.30’da gerçekleşmektedir. Ücretsiz olan bu toplantılar, LGBTİ+ konularında SPoD Psikososyal Destek ve Ruh Sağlığı biriminden eğitim almış ve düzenli süpervizyon almakta olan akran moderatörleri ile birlikte gerçekleşmektedir. Güvenli alanların oluşturulmasının esas olduğu bu toplantılarda haftalık bir konu seçilerek SPoD’un sosyal medya hesaplarında duyurulmakta ve katılımcılar tarafından bunun çevresinde deneyim, duygu ve düşünce aktarımı yapılmaktadır.

Pazar Sohbetleri toplantılarında aktarılan deneyim/bilgi akışı ve grup içi grup içi destek ile LGBTİ+’ların kendi cinsiyet kimliklerini ve cinsel yönelimlerini saklamadan güvenli bir ortamda bir arada olmalarına imkan sağlamaktadır.

Bu hafta Pazar Sohbetleri’nde hayatın tam ortasına oturan bir konuyu açıyoruz:
“Denge.”

Kimimiz için iş–özel hayat arasında ince bir ipte yürümek…
Kimimiz için aşk ile özgürlük arasında sıkışmak…
Kimimiz için de aktivizmle kendi yaşamımız arasında bir salınım.
Bazen kendimizi olduğumuz gibi göstermek ile toplumun beklentilerine uymak arasında kalıyoruz.Bazen de kimliğimizi yaşarken güvenliğimizle cesaretimiz arasında denge kurmaya çalışıyoruz.
Peki ya denge hep bulunması gereken bir şey mi? Yoksa bazen dengesizlik de büyümek, dönüşmek ve mücadele etmek için bir ihtiyaç mı?
Bu pazar, kendi hayatımızda ve queer yolculuğumuzda dengeyi nerelerde aradığımızı, nerelerde kaybettiğimizi ve nasıl yeniden kurduğumuzu konuşacağız.
Belki de dengeyi ararken birbirimizden güç bulacağız.
Gel lubunya, bu pazar dengeyi ve dengesizliği birlikte tartışalım!

Katılmak için [email protected] adresine mail yoluyla ulaşabilirsiniz. Yüz yüze yapılacak sohbet için adres bilgisi yine mail ile sohbetten önce paylaşılacaktır.

Sohbetimizde 18 yaş sınırı vardır. Sohbet Türkçe gerçekleştirilecektir ve tam zamanında başlayacaktır. Sohbetin akışının korunması için geç katılım kabul edilemeyecektir. Mail attıktan sonra eğer cevap alamadıysanız spam/gereksiz klasörünüzü de kontrol etmenizi tavsiye ederiz.