
Etkinliklere kayıt için bu formu doldurabilirsiniz:
https://forms.gle/6F36ed1GKWBrPJzJ8
Kaldığım Yerden, Yeniden: Göç Paylaşım Grubu
9, 16, 23, 30 Temmuz Perşembe günleri, 19.00
8-10 kişilik kapalı bir grupla gerçekleştirilecek olan bu online grup çalışmasına Türkiyeli göçmen lubunyaların katılımını bekliyoruz.
4 hafta sürecek olan bu çalışmamız ücretsiz olacaktır. Gruba katılım için form doldurulduktan sonra 15 dklık bir ön görüşme gerçekleştirilerek gruba uygunluk değerlendirilecektir.
Göçün ruhsal etkilerinin psikanalitik bir bakışla ele alındığı bu grup çalışmasında, sanatsal aktiviteler desteği ile deneyimlerimizi derinleştireceğiz.
Çalışmanın içeriği:
Bavulları Hazırlamak: Ayrılık
Anadil, Ayrışma ve Bireyleşme
Baş etme ve Entegrasyon
Senin ve Benimden Bizime, Ortak Deneyimler
Yürütücüler: Klinik Psikolog Nurkut Aksu & Klinik Psikolog Damla Molla
Örgü Atölyesi
5 Temmuz Pazar, 17.00
Ne zamandır örgü örmeyi mi öğrenmek istiyordun? İşte bu atölye senin için! Örgü örmeyi bilmiyorsan atölyede birlikte öğrenmek için gelebilir, biliyorsan da bize katılabilirsin. İstersen kendi örgü malzemelerini getirebilir, istersen bizim sağlayacağımız malzemeleri kullanabilirsin. Gel birlikte örgü örelim, sohbet edelim ve sosyalleşelim lubunya!
Trans Laço* Akran Destek Grubu
7 Temmuz Salı, 19.30
Translara yönelik düşmanlığın arttığı bu dönemde nefes alabilmek ve birbirimize iyi gelebilmek için bir araya geliyoruz. Trans erkek, trans maskülen ve non-binary kişilere açık bu paylaşım grubunda, akran kolaylaştırıcımız ile birlikte duygularımızı, deneyimlerimizi ve yürüttüğümüz mücadeleyi konuşacağız.
*Kendini trans erkek, trans maskülen, non-binary ya da bu spektrumda tanımlayan herkesin katılımına açıktır.
Onarıcı Adalet Bağlamında İfşa Pratikleri
12 Temmuz Pazar, 17.00
Şiddet, taciz ve istismar karşısında ifşa, hayatta kalanların başvurduğu en görünür yöntemlerden biri. Ancak ifşa, her zaman ilk ya da tek seçenek mi? İfşaya gelene kadar hangi mekanizmalar kurulabilir? İfşa sonrasında hayatta kalanları nasıl destekleyebilir, topluluk olarak sorumluluğu nasıl paylaşabiliriz?
Bu atölyede, feminist ve queer hareketlerin uzun süredir tartıştığı ifşa pratiklerini onarıcı adalet perspektifinden birlikte ele alacağız. Şu sorular etrafında düşünecek ve tartışacağız:
- İfşa öncesinde hangi önleyici ve dönüştürücü mekanizmalar kurulabilir?
• İfşa sonrasında hayatta kalanların ihtiyaçlarını merkeze alan süreçler nasıl oluşturulabilir?
• Hesap verebilirlik pratikleri nasıl inşa edilir?
• Kamusal olarak özür dileyen ve pişmanlık ifade eden biriyle nasıl bir yol izlenebilir?
• İfşadan ne bekliyoruz: Güvenlik mi, hesap verebilirlik mi, adalet mi, toplumsal dönüşüm mü? - Ve belki de en temel soru: Bir topluluk olarak birbirimize nasıl davranıyoruz? Birbirimizi nasıl koruyor, nasıl dinliyor ve zor zamanlarda birbirimize nasıl eşlik ediyoruz?
Onarıcı adalet teorisi ile feminist deneyimlerden hareketle, bu soruların kesin cevaplarını aramaktan çok birlikte düşünmeye, farklı deneyimleri dinlemeye ve yeni ihtimalleri tartışmaya alan açacağız.
Kolaylaştırıcı: Alâra Kuset
Aile Evinde Lubunya
12 Temmuz Pazar, 19.30
Birçok lubunya için yaz tatili, güvenli alanlarımızdan, desteklerimizden uzaklaşıp kapanmak, yalnızlaşmak ya da uzaklaşmak anlamına geliyor. Bu atölyede bu zamanlarda dahi güçlerimizi hatırlamak, birbirimizi dinlemek, kendimizi hazırlamak ve bizimle yaz boyunca kalıcak pratikler edinmek için buluşuyoruz. Çoktan gittiysen üzülme, Ağustos ayında da her yerden lubunyalarla buluşmak için çevrimiçi olacağız.
Kolaj Atölyesi
18 Temmuz Cumartesi, 14.00
Hayat parçalardan oluşuyor. Saniyeler, dakikalar, saatler, günler, aylar, yıllar… Kolaj da öyle. Bu atölyede sanatın sunduğu olanaklarla, parçalar üzerinden bir araştırma yapacağız. Dikkatimizi çeken şeylerin peşinden giderek, seçtiklerimizle ve yan yana getirdiklerimizle nelerin ortaya çıktığına birlikte bakacağız. Bu atölyeyle sizi, kendi deneyiminize alan açmaya davet ediyoruz. Birbirimizin deneyimine tanıklık edebileceğimiz güvenli bir alan oluşturmayı amaçlıyoruz.
Notlar: Tek seferlik bir atölyedir. Kontenjan 8 kişidir. Atölyenin yaklaşık 90 dakika sürmesini planlıyoruz. Sürecin işleyebilmesi için grubun birlikte başlamasını önemsiyoruz. Bu sebeple zamanında katılımı önemsiyoruz.
Bi’ Anlatacağım Var, Fanzin Atölyesi
18 Temmuz Cumartesi, 17.00
Hepimizin kendine ait bir haritası var, güvende hissettiği, ilk kez sevgilisini götürdüğü, bir kenarında arkadaşlarıyla buluştuğu sokakları, hiç yalnız hissetmediği parkları. Hepimizin şehre dair hikayelerini anlatmaya yer açmak ve kendi mekanlarımızı fanzinleştirmek için buluşuyoruz. 18 Temmuz Cumartesi 17.00-19.00 arası gerçekleşecek bu atölyede önce hikaye anlatıcısı olmayı tartışıp sonra da hikayelerimizi fanzinleştireceğiz. Senin hikayen de çok güzel, sen de anlatsana!
Speed Dating
19 Temmuz Pazar, 17.00
Şehre yeni geldiysen, yeni insanlarla tanışmak istiyorsan ya da hetero arkadaşlarından sıkıldıysan seni bekliyoruz! Biliyoruz, birbirimizi gerçekten duyabildiğimiz, rahatça sohbet edebildiğimiz alanlar kısıtlı. Bu yüzden sakin ve güvenli bir ortamda, konuşma kartları ve oyunlar eşliğinde yeni lubunyalarla bir araya geliyoruz. Belki yeni flörtünü, belki yakın arkadaşını, belki de derin bir bağ kuracağın o kişiyi burada bulacaksın. Etkinlik bizden, sonrası sende!
Yoga Atölyesi
25 Temmuz Cumartesi, 11.00
Bu ay yoga atölyesinde eğitmenimiz Hilal Başak Demirbaş ile bir araya geliyoruz. Birlikte nefes almak, rahatlamak, biraz durmak için; rahat bir şeyler giy, matını yanına al, gel lubunya! Atölye başlangıç seviyesi ve ilk kez yoga yapacaklar için de uygundur.
Lubunyalar İçin Sanatla Güçlenme Atölyesi
25 Temmuz Cumartesi, 17.00
Hayatın zorlayıcı, belirsiz ve bazen ağırlaştığı zamanlarda, kelimeler yetersiz kalabilir; ama sanat, bizi birbirimize yaklaştıran bir köprü olabilir. Ve tüm bunların ortasında, hatta tam da bu yüzden, neşeyi bir lüks değil, bir direnme biçimi olarak yeniden hatırlıyoruz. Her şeye inat, incinmiş dünyaların içinde bile canlı kalabilen o kıvılcımı birlikte büyütmek için. Dayanışmanın, birlikte üretmenin ve görülmenin açtığı alanda neşeye yer açıyoruz; çünkü neşe bazen bir sonuç değil, birlikte tutulduğumuzda ortaya çıkan bir karşılaşmadır.
Bu atölyede dışavurumcu sanatlar yaklaşımıyla, yalnız olmadığımızı hatırlamak, ifade yoluyla birbirimize dokunmak ve dayanışmanın yaratıcı gücünü deneyimlemek için bir araya geliyoruz. Herhangi bir sanat deneyimine ya da “beceriye” ihtiyacın yok. Koş koş gel lubunya!
Lubunya Piknik
26 Temmuz Pazar, 16.00
Temmuz ayında biraz durmaya, birlikte vakit geçirmeye ve yazın tadını çıkarmaya ne dersin? Piknik örtülerimizi seriyor, güvenli bir alanda bir araya geliyoruz. İster kitabını getir, ister müziğini, istersen de hiçbir şey getirmeden sadece gel. Biraz sohbet, biraz dinlenme, biraz da gullüm eşliğinde günü birlikte geçireceğiz. Yanına sevdiğin atıştırmalıkları, içeceğini ve örtünü almayı unutma. Çimlerde yayılmak, yeni insanlarla tanışmak ve birlikte güzel bir gün geçirmek için seni de bekliyoruz lubunya.
Konum bilgisi için kayıt olmayı unutma.
Pazar Sohbetleri
Her Pazar
saat 14.30
Her hafta belirlenmiş bir konu çevresinde kendimiz gibi olabildiğimiz güvenli bir ortamda duygu, deneyim ve düşüncelerimizi paylaştığımız sohbetler ediyoruz.
Katılmak için [email protected] adresine mail yoluyla ulaşabilirsiniz.
Mesafesiz Sohbetler
Her Salı
saat 20.00, çevrimiçi
Her hafta belirlenmiş bir konu çevresinde kendimiz gibi olabildiğimiz güvenli bir ortamda duygu, deneyim ve düşüncelerimizi paylaştığımız sohbetler ediyoruz.
Katılım için bu formu doldurabilirsiniz: